Kurs

Slipp kreativiteten løs! Filtekurs for små og større grupper med profesionell instruktør! Lær deg grunnleggende eller mer avanserte tove teknikker i kvalitetsmaterialer! Gi deg selv muligheten til kreativ utvikling og mestring.
Aktuelle kurs kan være f.eks:
Kurs for nybeginnere

Sitteunderlag

Sitteunderlag for de gode pausene på tur, trappa el. ved frokostbordet. Disse tover vi i norsk ull i valgfrie farger og dekor. Du lærer å "legge opp" ull, lage filt for dekor, dekorere med silke og garn, og tove et fast og holdbart sitteunderlag. Varighet 3 timer.

s blaa 4a

Silkesjal

Silkesjal i delikat silkestoff med fin merinoull som dekor. På dette kurset lærer du grunnleggende 'nunofilting' (toving av ull på stoff), og får med hjem et lekkert silkesjal i dine farger. Varighet 4 timer.

poncho

Poncho

Poncho i valgfrie farger silkechiffon og matchende merinoull. Dette er også et grunnleggende nunofiltkurs, som ofte går over fra en dag til neste, og kombineres med andre filtekurs. Varighet 3,5 + 1,5 timer.

Våttoving

Tøfler

Tøfler i kardet norsk ull. Grunnleggende kurs i toving rundt mal. Deltakerne velger selv farger og størrelse, og får lære ulike måter å tove effektfull dekor. Kurset kan kjøres over en dag el. fordeles over 2 dager/kvelder. Varighet 3+3 timer.

Hatt

Hatt 1

Grunnleggende kurs i toving av norsk ull rundt mal for et enkelt hodeplagg i valgfri farge. Varighet 4 timer.

P1010297

Hatt 2

Dette er viderekomne kurs som åpner for toving av hatter med ulik form, dekor, effekter og sist men ikke minst modellering. Kurset tilpasses deltakere og kurslengde, som avtales ved bestilling. Varighet 8-16 timer.

Skjørt

Skjørt

Nunofiltkurs over 2 dager hvor deltakerne lærer å lage mønster etter egne mål, og tove skjørt med ulike effekter/mønster/dekor etter dette. Varighet 13 timer.

topp

Topp m/kort arm

Nunofiltkurs/helgkurs for viderekomne. Deltakerne lærer å lage mønster etter egne mål, og dette brukes på kurset. Toppen får personlig design og effekter etter eget ønske. Varighet 15 timer.

rodkjole

Kjole

Viderekommende nunofiltkurs over 2 el. 3 dager. Innhold som for kurset Topp m/kort arm, men som går over noen flere timer. Varighet 17 timer.

Detalj-rødt-veggteppe

Overflateteknikker i filt

Dette er et "lekekurs" for deg som har lyst å lære mange ulike teknikker for strukturer, effekter og uttrykk i dine filtarbeider. Vi lager i utgangspunktet prøvelapper, men noen kan gjerne fungere som en skulptur eller på en vegg! Varighet 17 timer.

leketøy1

Barneleker

La ungene få leke med morsomme, personlige og gjerne fargerike figurer i godt tova ull. Kurset tilpasses deltakernes forkunnskaper. Varighet 8 timer.

Engel

Engel

Lag en eller to søte engler i valgfrie farger fin merinoull. Varighet 3 timer.

Alv

Alv

Lag en søt alv i merinoull i valgfrie farger merinoull. Varighet 3 timer.